Bezorgmomenten maandag, woensdag en vrijdag tussen 12:00 en 18:00

Over Jan van Ee

Jan van Ee bestaat uit een 2-tal onderdelen. Jan van Ee pluimveeverwerking en Jan van Ee Poelier.

De pluimveeslachterij
Jan van Ee pluimveeverwerking is een moderne pluimveeslachterij welke is opgericht in 1930. Jan van Ee pluimveeverwerking heeft een IKB-erkenning en is HACCP-waardig. De kuikens worden door de eigen transport afdeling rechtstreeks opgehaald bij de vleeskuikenhouders. Er wordt gewerkt met een modern gasverdovingssysteem. De kuikens worden met Co2 op een diervriendelijke manier in slaap gebracht en worden daarna pas verdoofd. Het hele proces binnen Jan van Ee Pluimveeverwerking is erop gericht om een zo hoog mogelijke kwaliteit te krijgen waarbij er zo min mogelijk stress bij de kuikens ontstaat. Dit is het fijnst voor de dieren en heeft een positieve invloed op de kwaliteit van het product.

De Webwinkel
Jan van Ee Poelier is de webwinkel van Jan van Ee pluimveeverwerking en is gericht op de online verkoop van kipproducten aan consumenten. Jan van Ee Poelier heeft een winkel in Stroe in het pand van Jan van Ee pluimveeverwerking. Doordat de kuikens rechtstreeks door Jan van Ee pluimveeverwerking bij de pluimveehouders worden opgehaald en direct worden geslacht, zijn de producten van Jan van Ee altijd dagvers. Verser kan niet.  

Waarom kip

Kip is het meest veelzijdige stukje vlees. Kip is namelijk neutraal van smaak en past in nagenoeg ieder gerechtKip kan je bakken, wokken, braden, grillen, barbecueën, koken, stomen, stoven en roken.

Kip is rijk aan eiwitten, dit zijn de bouwstenen van je spieren.

Kip is rijk aan vitamines. Door het eten van kip, krijg je de belangrijke B-vitamines binnen die het immuunsysteem versterken, het zenuwstelsel verbeteren en over het algemeen meer energie geven in het dagelijks leven. Bovendien produceert kip ook een goede dosis vitamine D, en vitamine A wat weer zorgt voor een scherp zicht.

Kip is rijk aan ijzer, dat helpt de rode bloedcellen zuurstof aan de cellen af te geven. Ook bevat kip fosfor. Dit draagt bij aan sterke tanden en een gezond brein.

Kip is een erg mager stukje vlees, met een laag gehalte aan verzadigd vet in vergelijking met rood vlees, zoals rund, en varkensvlees. Dit draagt niet alleen bij aan een gezond gewicht, maar komt ook het cholesterolgehalte ten goede.

Kip heeft in vergelijking met andere vleessoorten een hele gunstige CO2 Footprint. Dit houdt in dat het een lagere impact heeft op het milieu (64% beter dan rundvlees en 28% beter dan varken). Dit komt doordat runderen en varkens methaan uitstoten en dat is een broeikasgas en verder veel meer water en voedsel eten om te groeien. Wanneer er in de wereld in plaatst van runderen  en varkens kip gegeten zou worden dan zou er 30 miljoen vierkante kilometer (3x de oppervlakte van heel Europa) beschikbaar komen. Hoeveel bomen zouden we daar wel niet op kunnen planten? Met het eten van kip i.p.v. runderen of varkens kan dus een groot deel van het milieuprobleem worden opgelost in de wereld.

Met kipproducten van Jan van Ee ben je dus nog beter bezig voor het milieu. Doordat wij zelf de kuikens rechtstreeks bij de vleeskuikenhouders ophalen en direct verwerken en daarna direct naar jou opsturen, worden diverse tussenschakels overgeslagen, wat onnodig transport, tijd en kosten bespaard. Hierdoor zijn de kipproducten voor u verser dan ooit, is de houdbaarheid voor u langer en is de prijs voor u voordeliger.

Waarom kip van Jan van Ee Poelier:

Nederlandse vleeskuikens:
De kippen van Jan van Ee komen grotendeels van Nederlandse vleeskuikenhouders. De kwaliteit van de kip van Nederlandse vleeskuikenhouders is toonaangevend in de wereld. Door de moderne slachterij van Jan van Ee en de focus op kwaliteit en dierwelzijn is kwaliteit verzekerd.

Diervriendelijke producten:
De kippen van Jan van Ee worden geslacht middels een modern 5-fasen gas-verdovingssysteem. Deze manier van verdoven met CO2 is diervriendelijk, omdat de dieren nu rustig inslapen. Dit voorkomt stress bij de kippen en dit komt ook de kwaliteit ten goede.

Geen toevoeging van water:
De kippen van Jan van Ee worden na het slachtproces gekoeld in een grote koeltunnel. Al onze producten worden droog gekoeld zonder toevoeging van water. Dit heeft een positieve invloed op de smaak en op de houdbaarheid van het product en bij het bakken en braden van de kipproducten zit je pan niet helemaal vol met water.

Vrij van preventieve antibiotica:
De kippen van Jan van Ee zijn vrij van preventieve antibiotica. Dankzij een effectief reductieprogramma in de hele keten van de Nederlandse vleeskuikens is het antibioticagebruik van de Nederlandse vleeskuikens heel laag. Nederland is daarin een voorbeeld voor veel andere landen.   

Kwaliteit:
Met kipproducten van Jan van Ee ben je gegarandeerd van kwaliteit. Bedrijven in de vleeskuikensector moeten voldoen aan Europese eisen. Nederland vindt deze wetgeving nog niet ver genoeg gaan en heeft daarbovenop nog een reeks aanvullende regels, welke door het NVWA dagelijks op locatie streng worden gecontroleerd. Jan van Ee is daarboven aangesloten bij IKB Kip. Dit is een ketenkwaliteitssysteem welke nog weer extra let op kwaliteit en dierenwelzijn.   

Goed voor het milieu:
Kipproducten zijn door de gunstige footprint in vergelijking met andere vleessoorten veel beter voor het milieu. Met kipproducten van Jan van Ee ben je echter nog beter bezig voor het milieu. Doordat wij zelf de kuikens rechtstreeks bij de vleeskuikenhouders ophalen en direct verwerken en daarna direct naar jou opsturen, worden diverse tussenschakels overgeslagen, wat onnodig transport, tijd en kosten bespaard. Hierdoor zijn de kipproducten voor u verser dan ooit, is de houdbaarheid voor u langer en is de prijs voor u voordeliger.