Deze curry met garam masala is écht heerlijk en zal een favoriet worden van het hele gezin.
30 min. + 40 min. stoven
4 pers.
Niets voor jou? Deel dit recept met anderen!
WhatsApp
E-mail
Facebook
Boodschappenlijst
4 kipdrumsticks
1 ui (gesnipperd)
400 gr. tomatenblokjes
400 gr. pompoenblokjes
4 el. yoghurt
2 el. bakolijfolie
2 tl. garam masala
1 el. tomatenpuree
250 ml. kippenbouillon
2 tl. gemberpasta of geraspte gember
20 ml. slagroom
Handje verse koriander, grof
Zout
Rijst naar keuze
1 naanbrood
Chilivlokken (optioneel)
Onze producten in dit recept
Drumsticks naturel
Per kg
€3,99
Hoe je dit recept moet bereiden?
Verwarm de olijfolie in een braadpan. Braad de kipdrumsticks op middelhoog vuur rondom bruin aan. Haal daarna uit de pan. Fruit in dezelfde pan de ui met een snuf zout en de garam masala.
Voeg de pompoenblokjes, tomatenpuree en gemberpasta toe en bak 2 minuten mee.
Doe de kipdrumsticks terug in de pan en voeg de kippenbouillon, slagroom en tomatenblokjes toe. Als je van pittig houdt, kan je hier ook wat chilivlokken aan toevoegen. Zet het vuur lager en laat 40 minuten pruttelen. Keer op de helft van de tijd de drumsticks om.
Haal de kipdrumsticks uit de pan, laat even afkoelen en pluk de kip. De botjes en het vel gooi je weg.
Zet het vuur wat hoger om de saus in te laten koken en pureer de pompoen met een pureestamper. Doe de kip er weer bij en warm het geheel nog even door.
Garneer de curry met kip op het bord met verse koriander en een lepel yoghurt. Serveer met naan en rijst om er een vullende maaltijd van te maken.