Schil en snipper de ui. Maak de bleekselderij schoon en snijd deze fijn. Schrap de wortels en snijd ze in dunne plakjes. Pel de knoflook. Snijd de paprika’s in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd de kwarten in reepjes.
Verhit een royale scheut olijfolie in een pan. Bak het dijenvlees aan beide zijden gedurende ongeveer 3 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
Voeg indien nodig extra olijfolie toe aan de pan. Fruit de ui aan en voeg vervolgens de bleekselderij, wortel en uitgeperste knoflook toe. Doe de paprikareepjes erbij en bak alles samen ongeveer 4 minuten.
Leg het dijenvlees terug in de pan. Blus af met de rode wijn en voeg de tomatenblokjes toe. Leg de takjes tijm en rozemarijn in de pan.
Laat de kip Cacciatore op laag vuur ongeveer 30-35 minuten sudderen, zodat het vlees gaar wordt en de smaken goed intrekken.
Hak de peterselie fijn en snijd de tomaatjes in kwarten. Haal de pan van het vuur en verwijder de tijm- en rozemarijntakjes. Voeg de peterselie en de tomaatjes toe. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.